Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

"Η ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ" - (ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ : ΕΝΟΤΗΤΑ 5η )

 

Βιντεάκι αφόρμησης :

  


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Αγαπητοί μου, ας μη γινόμαστε αγριότεροι από τα ζώα. Σ’ εκείνα, όλα είναι κοινά και κανένα δεν έχει περισσότερα από τα άλλα. Εσύ όμως, αν και είσαι άνθρωπος, γίνεσαι πιο άσπλαχνος από το θηρίο, κλείνοντας ερμητικά σε ένα σπίτι όσα τρόφιμα θα αρκούσαν για να θρέψουν αμέτρητους φτωχούς.
Και βέβαια, δεν είναι μόνο η φύση κοινή σ’ εμάς, αλλά και άλλα περισσότερα. Είναι κοινός ο ουρανός και ο ήλιος και η σελήνη και τα αστέρια και η θάλασσα και η ξηρά και η ζωή και ο θάνατος και τα γηρατειά και η αρρώστια και η ανάγκη για τροφή και ενδύματα.
Πώς λοιπόν, δεν είναι παράλογο αυτοί που μοιράζονται τόσα πολλά μεταξύ τους, στα χρήματα να είναι τόσο πλεονέκτες και να μην τηρούν πιστά την ίδια ισότητα ; Γιατί ο θάνατος απομακρύνει βέβαια από την απόλαυση, οδηγεί όμως στην λογοδοσία. Για να μη συμβεί λοιπόν αυτό, ας χρησιμοποιήσουμε πολλή ελεημοσύνη. Γιατί αυτή είναι η βασίλισσα των αρετών και η οποία θα μας απαλλάξει από τη λογοδοσία. Ας κάνουμε λοιπόν ωφέλιμα τα πλεονάσματα, αφού παραμερίσουμε τον πολύ πλούτο, και την ημέρα της κρίσης, ακόμα κι αν έχουμε διαπράξει αμέτρητα παραπτώματα, ο Θεός θα μας συγχωρήσει.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...