Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ...



         Πάμε βιβλιοθήκη…





        Οι δράσεις της βιβλιοθήκης μας

 
  «Τα παιδία…διαβάζει» 
Κάθε μήνα προτείνονται βιβλία που μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές για να διαβάσουν. Μετά τη μελέτη του βιβλίου ,όποιοι θέλουν καταγράφουν στο έντυπο «Το βιβλίο που διάβασα» το περιεχόμενο του βιβλίου καθώς και τις εντυπώσεις τους. Μπορούν επίσης να εκφράσουν τις εντυπώσεις τους με όποιο άλλο τρόπο επιλέξουν: μία ζωγραφιά , ένα κόμικ,ένα απόσπασμα που τους άρεσε ή ό,τι εμπνευστεί ο καθένας ,τα οποία παρουσιάζονται στον πίνακα ανακοινώσεων δίπλα από τη βιβλιοθήκη.










   «Μηνολόγιον»

 
Κάθε μήνα καταγράφονται οι παγκόσμιες μέρες που γιορτάζουμε ,παροιμίες για τον συγκεκριμένο μήνα καθώς και σπουδαία γεγονότα που συνέβησαν και αξίζει να θυμόμαστε.











   «Άδραξε τη μέρα»
Επιλέγουμε κάποιες παγκόσμιες μέρες και κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα –συζήτηση ,προκειμένου οι μαθητές  να συνειδητοποιήσουν το λόγο για τον οποίο γιορτάζονται αυτές.







   «Οι ποιητές κυκλοφορούν στο  σχολείο»
Στίχοι ποιητών που αγαπήσαμε, στίχοι μελοποιημένοι, στίχοι που γνωρίσαμε μέσα από τα βιβλία λογοτεχνίας ή στίχοι που δεν γνωρίσαμε ,γράφονται και τοιχοκολλούνται σε διάφορα σημεία του σχολείου, προκειμένου οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με την ποίηση 
έστω και μ’αυτό τον τρόπο.









  •           Επιπλέον η Βιβλιοθήκη είναι στη διάθεση των μαθητών όχι μόνο για τις λογοτεχνικές τους αναζητήσεις αλλά και για τις βιβλιογραφικές.
  •            Στο τέλος του χρόνου οι μαθητές που ξεχώρισαν στη  φιλαναγνωσία θα βραβεύονται.


                  

       Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης
                      Στογιάννη Ευαγγελία
                               Φιλόλογος








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...