Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,
Τα καταφέραμε! Με μια αστραπιαία και πρωτοφανή παγκόσμια κινητοποίηση, 640.000 από εμάς και 230 ακαδημαϊκοί από 111 πανεπιστήμια του κόσμου ενώσαμε τις φωνές μας και καταθέσαμε επίσημη υποψηφιότητα στην Επιτροπή Νόμπελ Ειρήνης.

Αυτή η εκστρατεία ξεκίνησε από την Αλκμήνη, ένα μέλος του κινήματός μας από την Κρήτη. Και όλοι μαζί, με την κάθε μία υπογραφή μας, δώσαμε δύναμη σε αυτή την υπέροχη ιδέα και κάναμε εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης (από το BBC μέχρι το CNN) να μιλούν για το έργο των αλληλέγγυων νησιωτών.

Eίναι μια απόδειξη της δύναμης που έχουμε ως πολίτες όταν συσπειρωνόμαστε!

Η υποψηφιότητα για το «Κίνημα Αλληλεγγύης Αιγαίου» που καταθέσαμε είναι πρωτοποριακή από πολλές απόψεις: περιγράφει το σπουδαίο έργο 16 ομάδων αλληλεγγύης και ανθρώπων από 9 νησιά, αποτελεί ένα πανέμορφο κολλάζ του αυθεντικού αυτού κινήματος πολιτών και στηρίζεται από 640.000 απλούς πολίτες αλλά και προσωπικότητες όπως οι Νομπελίστες Χριστόφορος Πισσαρίδης και Desmond Tutu και οι ακαδημαϊκοί Anthony Giddens και Margaret MacMillan.

Θα πάρει μήνες για να μάθουμε την τελική απόφαση της Επιτροπής Νόμπελ, αλλά αυτή η ασυνήθιστη υποψηφιότητα, από πολίτες -- προς πολίτες, έχει ήδη κάνει την φωνή του Αιγαίου να ηχήσει δυνατά σε όλο τον κόσμο.

Τώρα είναι η σειρά των κυβερνήσεων να ακολουθήσουν το δρόμο που χάραξε το «Κίνημα Αλληλεγγύης Αιγαίου» για να ανοίξουν τους φράχτες όπως οι νησιώτες άνοιξαν την αγκαλιά τους.

Με εκτίμηση και σεβασμό προς τους αλληλέγγυους νησιώτες και εθελοντές,
Σπύρος, Alex, Luis, Sam, Alaphia, Mike, Emma και όλη η ομάδα του Avaaz
-------------------

ΥΓ1. Αυτή η εκστρατεία ξεκίνησε το Νοέμβριο από ένα μέλος του κινήματος μας, στην πλατφόρμα του Avaaz "Ψηφίσματα Πολιτών". Μπορείς να ξεκινήσεις τη δική σου εκστρατεία, πατώντας εδώ:
https://secure.avaaz.org/el/petition/start_a_petition/

ΥΓ2. Η Ελληνική κυβέρνηση επίσης ανταποκρίθηκε στην κινητοποίηση ανακοινώνοντας την κατάθεση και μια άλλης υποψηφιότητας όπου προτείνονται τρία ονόματα, ένα εκ των οποίων η ηθοποιός Susan Sarandon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...