Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ... ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ...






Η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2007 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Φεβρουαρίου.
Στόχος της είναι η προσπάθεια να αντιμετωπισθούν με διεθνείς δράσεις η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, μέσα σε μια ανοιχτή και παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική αρμονία και την ισότητα των πολιτών ενός κράτους.
Περισσότερο απειλούμενες από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό είναι ομάδες όπως παιδιά – ιδιαίτερα εκείνα που δεν μπορούν να τελειώσουν το σχολείο – οι μονογονεϊκές και οι πολύτεκνες οικογένειες, οι νέοι, οι ηλικιωμένοι, οι μετανάστες, τα άτομα με αναπηρία, οι άστεγοι, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι γυναίκες και τα παιδιά-θύματα βίας, οι φυλακισμένοι και οι τοξικομανείς.
Επιπλέον, αναγνωρίζεται πλέον ως όρος, ακόμη και από εκθέσεις του Ευρωκοινοβουλίου, η φτώχεια των εργαζομένων, εξαιτίας των χαμηλών αμοιβών, την ελλιπή επαγγελματική κατάρτιση, τη χαμηλή ειδίκευση, τις περιορισμένες δυνατότητες επαγγελματικής κατάρτισης, την ανάγκη συνδυασμού εργασίας και οικογένειας, την επισφαλή απασχόληση, τις συνθήκες εργασίας και τις δυσμενείς συνθήκες στέγασης και διαβίωσης.  


                                     ΔΡΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
                               ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΠΝΟΧΩΡΙΟΥ
                          «΄Αδραξε τη μέρα»

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...