Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΡΕΝΕ ΓΚΟΣΙΝΙ, Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΞ

  " Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι !"



Σαν σήμερα, στις 5 Νοεμβρίου 1977 πέθανε ο Ρενέ Γκοσινί (René Goscinny ) . Ήταν Γάλλος συγγραφέας και συντάκτης πολωνικής καταγωγής, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός για τα κόμικς Αστερίξ και Λούκυ Λουκ, στα οποία και έγραφε τα σενάρια.




O Αστερίξ ή Οι Περιπέτειες του Αστερίξ (Γαλλικά:Astérix ή Astérix le Gaulois) είναι μια σειρά από γαλλικά κόμικς γραμμένα από τον Ρενέ Γκοσινί και εικονογραφημένα από τον Αλμπέρ Ουντέρζο (Ο Ουντέρζο ανέλαβε τη συγγραφή μετά το θάνατο του Γκοσινί το 1977). Η σειρά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο γαλλο-βελγικό περιοδικό-κόμικ Pilote στις 29 Οκτωβρίου 1959. Μέχρι το 2013, 35 τόμοι έχουν κυκλοφορήσει.


Η σειρά παρακολουθεί τα κατορθώματα ενός χωριού ανυπότακτων Γαλατών, που αντιστέκονται στη ρωμαϊκή κατοχή. Μπορούν να το πράξουν με τη βοήθεια ενός μαγικού φίλτρου, που παράγεται από τον Δρυίδη τους, τον Πανοραμίξ. Το φίλτρο δίνει υπεράνθρωπη δύναμη. Ο πρωταγωνιστής, ο  Αστερίξ, μαζί με τον φίλο του τον Οβελίξ έχουν διάφορες περιπέτειες.

Το κόμικ Αστερίξ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή Γαλλο-Βελγικά κόμικ στον κόσμο, με τη σειρά να είναι μεταφρασμένη σε πάνω από 100 γλώσσες, και είναι δημοφιλής στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...