Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

3 Δεκεμβρίου :Παγκόσμια μέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες        

              ΔΡΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ    ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΠΝΟΧΩΡΙΟΥ
                       «΄Αδραξε τη μέρα»

  • Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.

  •  Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

  • 7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Το 80% κατ' εκτίμηση ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες.

      ΠΗΓΗ:http://www.sansimera.gr/worldays/

  •  Όταν μιλάμε για ειδικές ανάγκες εννοούμε κάθε πνευματική ή σωματική αναπηρία που χρειάζεται ειδική μεταχείριση για να αναπτύξει όλες τις ικανότητες και να ενταχθεί στην κοινωνία (τύφλωση, κώφωση, σωματικές αναπηρίες, ακρωτηριασμένα μέλη, νοητική καθυστέρηση, εγκεφαλική παράλυση, αυτισμός, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες)

  • Τα άτομα με αναπηρία δεν έχουν ειδικές ανάγκες. Έχουν τις ίδιες ακριβώς ανάγκες με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους: να πηγαίνουν σχολείο, να μαθαίνουν, να δημιουργούν, να χαίρονται, να εργάζονται, να νιώθουν χρήσιμοι, να ονειρεύονται…

                                Γιατί είναι άνθρωποι!!!
Η μέρα αυτή δεν είναι γιορτή! Είναι μια θλιβερή επέτειος που είναι χρέος όλων μας να καταργηθεί!                            
 Υπεύθυνη βιβλιοθήκης: Στογιάννη Ευαγγελία  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...