Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ





Προτεινόμενες εργασίες    
@  « Ένα παλιό μήνυμα για το σύγχρονο κόσμο» : Αυτή η παγκόσμια, πρωτοφανής κρίση που περνά ο σύγχρονος, πολιτισμένος μας κόσμος ,προκαλεί τον Ινδιάνο Σιατλ να στείλει μια επιστολή στους μεγάλους της γης. Τι  φαντάζεστε ότι θα μπορούσε να τους γράφει;

@  « Από το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» : Η Άννα γράφει στο ημερολόγιό της, καθώς ζει έγκλειστη με την οικογένειά της ,για να αποφύγει τη σύλληψη από τους Ναζί. Γράψτε τις δικές σας ημερολογιακές σελίδες ως έγκλειστοι τις μέρες του κορωνοϊού.

@  «Τι έπαιξα στο Λαύριο»: Φανταστείτε ότι ο Σαββόπουλος γράφει ένα νέο ποίημα- τραγούδι που ξεκινά με το στίχο : δεν ξέρω τι να παίξω στα παιδιά που ζουν σε καραντίνα… και συνεχίστε με τους δικούς σας στίχους.

@  « Πάσχα τ΄ Απρίλη» είναι ο τίτλος ενός κειμένου που δεν έχουμε κάνει. Αναπροσαρμόζοντας τον τίτλο « Πάσχα τ΄Απρίλη διαφορετικό, Πάσχα με κορωνοϊό» γράψτε ένα δικό σας κείμενο-διήγημα , το οποίο μπορεί να έχει και χιουμοριστικό χαρακτήρα, αν θέλετε.

@  « Γιατί;»
Α. Γράψτε έ να άρθρο με αυτό τον τίτλο και προσαρμόστε το στην επικαιρότητα.( σκεφτείτε ότι όλο αυτό που ζούμε είναι σαν ένας πόλεμος).
Β. Κάντε μία παρουσίαση με τραγούδια, ποιήματα και ζωγραφικούς πίνακες για την ειρήνη και τον πόλεμο.

@  « Ο μικρός πρίγκιπας και η αλεπού΄» Το κείμενο δεν έχει διδαχθεί. Μπορεί όμως να σας είναι γνωστό από την παιδική σειρά που προβάλλονταν στην τηλεόραση. Μπορείτε να την αναζητήσετε στο διαδίκτυο. Με θέμα λοιπόν τη φιλία, αναζητήστε μύθους, παραμύθια, άλλα λογοτεχνικά κείμενα, τραγούδια, ποιήματα, ζωγραφικούς πίνακες και ετοιμάστε μια παρουσίαση (ppt).
Οι εργασίες είναι ενδεικτικές και δεν αποκλείουν άλλες ιδέες που μπορεί να έχετε εσείς. Επιλέξτε όποιες σας εκφράζουν περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...